Jaume Collboni iniciarà el procés de cobriment d’una nova fase de la Ronda de Dalt en els 100 primers dies de mandat

maig 10, 2023 / Notícies, Propostes
  • Collboni fixa la cobertura de la Ronda de Dalt com a exemple del retorn de les inversions als barris.
  • L’alcaldable socialista impulsarà el Compromís per la Ronda, un gran acord de ciutat amb el conjunt de forces polítiques, societat civil i resta d’institucions per garantir el cobriment i el futur disseny de la Ronda de Dalt.
  • Durant aquest mandat, gràcies a l’impuls de Jaume Collboni, s’ha finalitzat l’obra de l’únic tram cobert de la Ronda de Dalt de moment, davant del Mercat de Vall d’Hebron, amb una inversió de 18 milions d’euros.
  • La proposta de cobriment de la Ronda de Dalt del candidat del PSC Barcelona suposarà ampliar l’espai públic de qualitat, generar grans places i millorar la connexió dels cinc barris de l’entorn, així com reduir la contaminació acústica, ambiental i visual.

L’alcaldable socialista, Jaume Collboni, ha presentat el projecte de cobertura de la Ronda de Dalt que permetrà la transformació dels barris del nord d’Horta-Guinardó, en un acte a la Pèrgola de la Ronda de Dalt, acompanyat la número 8 de la candidatura, Rosa Alarcón.

En aquest sentit, el candidat socialista a l’alcaldia de Barcelona ha explicat que, en els 100 primers dies de govern, impulsarà les obres de coberta de la Fase 2 de la Ronda de Dalt amb la licitació de l’actualització del projecte executiu i de les obres, per al tram que va entre l’Avinguda Jordà i l’Avinguda Vallcarca, i garantirà el compromís pressupostari per a què aquest cobriment sigui una realitat en els propers 8 anys.

Aquesta serà una infraestructura prioritària del meu mandat. Vull que la Ronda torni a ser l’orgull de Barcelona i que el cobriment es converteixi en una gran oportunitat per als barris de Montbau, Vall d’Hebrón, Sant Genís, la Teixonera i la Font del Gos, que es mereixen un projecte que fa massa anys que esperen. No ha sigut una prioritat en els darrers 12 anys. L’únic tram que s’ha cobert fins ara ha sigut per voluntat expressa del PSC”, ha dit Collboni.

En relació a les fases 3 i 4, previ diàleg amb els veïns, impulsarà tancar un acord pels cobriments entre l’Avinguda Jordà i el carrer Granja Vella i entre els carrers Granja Vella i Harmonia, i ha explicat que a continuació es farà la licitació dels projectes executius i que garantirà el compromís pressupostari perquè en un termini de 12 anys aquestes fases de la cobertura estiguin finalitzades. En total, les tres fases suposaran una superfície guanyada per a equipaments i verd de 100.000 m², i una inversió aproximada de 300 milions d’euros.

Un dels puntals del projecte de Collboni serà l’impuls del Compromís per La Ronda, un gran acord social i polític entorn la cobertura de La Ronda de Dalt que aportarà visió de ciutat i de país sobre el futur del conjunt d’aquesta infraestructura metropolitana per avançar en el seu cobriment global.

Full de ruta de Jaume Collboni pel cobriment de la Ronda de Dalt

“El cobriment de la Ronda de Dalt serà una gran oportunitat de creixement pels barris de la zona, especialment en els punts nodals que connecten amb el transport públic, amb les parades de metro de Vall d’Hebron, Montbau, i Mundet. Barcelona ha de tornar a mirar als seus barris de muntanya”, ha reblat el candidat socialista a l’alcaldia de Barcelona.

Per tal de fer realitat el projecte, Collboni ha explicat que, perquè es pugui desenvolupar més ràpidament amb fons externs al pressupost municipal, es cercaran tots els recursos disponibles, amb subvencions europees i d’altres administracions públiques, en especial del Govern de la Generalitat.

El cobriment, que preveu crear grans places i milers de metres quadrats de nou espai públic que connectin els cinc barris de l’entorn, generant una nova cota zero, accessible i plana, es farà seguint criteris de sostenibilitat energètica, resiliència i lluita contra el canvi climàtic, generant espais urbans d’alta qualitat, amb zones d’ombra i vegetació, i permetent nous usos lúdics, de salut i de trobada.

D’altra banda, també ha explicat que aquest projecte “ens ha de permetre tornar a pensar la ciutat en gran, especialment pel que fa al projecte de l’Hospital de la Vall d’Hebron, que ha de fer el salt a l’altre costat de la Ronda, amb l’edifici de consultes externes de la Llosa, i amb ell podrà créixer per convertir-se en un espai de nova centralitat, en un dels nous pols de creixement que estructuraran la ciutat del 2030”.

Més notícies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *