Collboni: “Barcelona ha votat majoritàriament les forces de progrés i no independentistes”

juny 8, 2023 / Notícies
  • L’alcaldable socialista ha insistit que la ciutat mereix un govern fort i estable amb una majoria de 24 regidors i regidores progressistes
  • El PSC és la primera força progressista de Barcelona després del 28-M

Barcelona, 08/06/2023

El PSC Barcelona ha reunit aquest dijous el seu Consell de Federació; una trobada en la qual han participat el president del PSC Barcelona i candidat a l’alcaldia, Jaume Collboni; el primer secretari i diputat al Parlament de Catalunya, Ferran Pedret; i el secretari d’organització i delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto.

En la seva intervenció, Collboni s’ha referit al resultat de les darreres eleccions municipals per deixar clar que “el PSC es manté fidel al compromís amb els gairebé 132.000 electors i electores de fer realitat el mandat popular majoritari del 28 de maig i el somni de la majoria de progressistes de la ciutat.” i ha reiterat que “Barcelona demana canvi, Barcelona vol polítiques de progrés i Barcelona mereix un govern fort i estable amb una majoria de 24 regidors i regidores”.

En relació al desenvolupament de les negociacions i el posicionament de les diferents forces polítiques, el candidat socialista a l’alcaldia ha recordat que “Barcelona ha votat majoritàriament les forces de progrés i no independentistes. Si el resultat de la investidura fos un govern del front independentista que defensa ERC, es faria un pas enrere en la superació del conflicte polític que ha viscut Catalunya”. A més, ha lamentat “la ingovernabilitat i el bloqueig” a que un govern d’11 o 16 regidors condemnaria a Barcelona.

En aquest sentit, ha afegit que com a primera força de progrés a la ciutat manté la seva candidatura a la investidura. “Continuarem parlant amb tothom, a excepció de la ultradreta, per fer realitat el mandat popular majoritari a la ciutat perquè Barcelona no vol tornar enrere. Vol mirar al futur amb confiança i optimisme. I això és que el PSC garanteix”.

La Comissió d’aquest vespre ha servit per tancar la proposta de candidats i candidates de la Federació de Barcelona del PSC a les eleccions generals del proper 23 de juliol; una relació que elevarà a la Comissió Electoral del PSC i que haurà de ser ratificada pel Consell Nacional del partit, encarregat de tancar la llista definitiva amb què el Partit dels Socialistes de Catalunya concorrerà als propers comicis.

El PSC és la força que guanya a més barris de Barcelona

El PSC ha obtingut en les eleccions municipals 131.735 vots. Pel que va a la distribució per barris, la candidatura encapçalada per Jaume Collboni és la que ha guanyat en més barris de la ciutat, 35, davant dels 21 de Junts o els 17 de BEC. 

En relació a fa 4 anys, el PSC s’ha imposat a 9 barris més: Sants-Badal, La Font de la Guatlla, Sant Andreu, La Sagrera, Navas, Horta, Montbau, Provençals de Poblenou, Diagonal Mar i Front Marítim. A aquests se sumen Sant Genís dels Agudells, Canyelles, Torre Baró, Ciutat Meridiana, Vallbona, La Trinitat Vella, La Trinitat Nova, Les Roquetes, La Guineueta, La Vall d’Hebron, La Teixonera, Can Peguera, La Prosperitat, Verdun, Baró de Viver, Bon Pastor, Vilapiscina i la Torre Llobeta, Porta, La Verneda i La Pau, Sant Martí de Provençals, El Besòs i el Maresme, la Barceloneta, La Marina del Port, La Marina del Prat Vermell.

A més, ha estat la segona força més votada en 10 barris més: La Bordeta, Poble-Sec, Les Corts, Maternitat-Sant Ramon, Raval, Santa Caterina-Ribera, Congrés, La Clota, el Clot i el Parc i la Llacuna.

Pel que fa a la distribució per renda, El PSC ha guanyat als 20 barris amb el nivell de renda més baixa i a 31 dels 47 barris amb renda per sota la mitjana. En canvi, ha empitjorat el resultat en alguns dels barris amb renda més alta de la ciutat.

Més notícies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *