Collboni: “Demano a Barcelona en Comú que estiguin a l’alçada i em votin com alcalde per garantir un govern progressista a la ciutat”

juny 15, 2023 / Notícies
  • L’alcaldable socialista ha confirmat que dissabte presentarà la seva candidatura en el plenari d’investidura i ha recordat que “qui no voti a Jaume collboni estarà votant a Xavier Trias”
  • Ha demanat als Comuns que actuïn amb la mateixa responsabilitat amb què ho van fer els socialistes els anys 2015 i 2019 per garantir un govern progressista a la ciutat

Barcelona, 15/06/2023

El candidat socialista a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha reiterat aquesta tarda en un acte amb la seva candidatura i altres membres de la Federació del PSC Barcelona la seva intenció de “liderar un govern fort, estable i coherent amb la voluntat majoritària de la ciutadania”. Una voluntat que van expressar el 28 de maig a les urnes i de la qual se n’extreuen dos missatges: la necessitat d’un nou alcalde i la d’un Ajuntament que reflecteixi la majoria progressista a la ciutat.

En coherència amb aquest resultat, doncs, i posant els interessos de Barcelona per davant de tot, Collboni ha llençat un missatge clar a Barcelona en Comú, als quals ha demanat explícitament que “siguin responsables i estiguin a l’alçada fent possible la meva investidura com alcalde”, una responsabilitat “a l’alçada del que li convé a la ciutat, com nosaltres, els socialistes, ho vam estar el 2015 i el 2019, per valors, per ideologia i per consciència”. I ha demanat el vot perquè Barcelona no tingui un alcalde independentista: “Barcelona tindrà un alcalde progressista i alhora impedirem un govern del front independentista. Un vot, dues conseqüències”. 

L’alcaldable socialista ha explicat també que, en cas de ser escollit alcalde, formarà govern amb els comuns “en la millor tradició dels alcaldes socialistes des de Pasqual Maragall de formar governs d’esquerres plurals”. Però ha demanat “fer-ho amb rigor, sense ocurrències” per evitar el desencís de la ciutadania davant “fórmules que no s’entenen”.

En la seva intervenció, Collboni també s’ha referit a ERC dels quals ha lamentat que descartessin “massa aviat” un acord amb el PSC i que puguin preferir un pacte amb Junts que, de confirmar-se, donaria a Barcelona un govern en minoria “incapaç de governar” que retornaria la ciutat a una política de blocs que no s’està donant en la majoria de pactes municipals i ha fet referència als acords entre els dos partits a les Diputacions de Tarragona i Lleida.

A més, ha recordat que el PSC és la primera força progressista de Barcelona i que un govern amb alcalde socialista és el que podrà construir una majoria “més àmplia i transversal” que proporcioni a Barcelona l’estabilitat que necessita. És per aquest motiu que ha fet una apel·lació directa “a totes les forces polítiques, amb excepció de la ultradreta, perquè posin per davant els interessos de Barcelona, actuïn en conseqüència i facin possible la meva investidura com alcalde”, per obrir una nova etapa d’estabilitat i de lleialtat institucional amb la Generalitat, l’Estat Espanyol i les institucions europees; per oferir solucions als principals problemes i necessitats de la ciutat i de la seva ciutadania, com són les desigualtats i el canvi climàtic.

Finalment, ha recordat el moment trascendental en què es troben Barcelona, Catalunya i Espanya i ha dit que “des de Barcelona podem enviar un potent missatge a tot Catalunya i a tot Espanya” però, per fer-ho “ens hem de mullar”, ha afegit, davant les dues úniques opcions que hi ha: Xavier Trias o Jaume Collboni.

Així, davant els membres de la candidatura del PSC Barcelona i altres membres de la federació, ha confirmat que dissabte presentarà la seva candidatura en el plenari d’investidura. Ha demanat el vot per al PSC “per fer que Barcelona avanci i no retrocedeixi” perquè “qui no voti al PSC estarà votant Trias” i ha reblat: “El meu compromís és i serà que Barcelona tingui el bon govern que mereix, un govern de tothom i per a tothom, que reflecteixi el millor possible la Barcelona d’avui”.

Més notícies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *