Jaume Collboni es compromet a potenciar la rumba catalana a Barcelona

març 28, 2023 / Notícies, Propostes
  • L’alcaldable socialista s’ha reunit amb els promotors de la plataforma de suport a la candidatura de la Rumba Catalana com a patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. 
  • El Grup Municipal Socialista portarà aquest divendres a plenari una Declaració Institucional en suport a un gènere musical que forma part de la identitat de Barcelona

El candidat socialista a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha mostrat aquesta tarda el seu compromís amb laRumba Catalana en una reunió celebrada amb representants del col·lectiu a la seu de la Federació del PSC Barcelona. Collboni ha donat el seu suport a la candidatura de la Plataforma que s’ha creat perquè la UNESCO reconegui la Rumba Catalana com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Per refermar encara més aquest compromís, el Grup Municipal Socialista presentarà una Declaració Institucional al plenari del Consell Municipal que se celebrarà aquest divendres 31 de març.

La proposta contempla també donar suport a la celebració del Dia Internacional de la Rumba Catalana el 24 de juliol, promocionar la Rumba Catalana als esdeveniments culturals de la ciutat de Barcelona i promoure el seu coneixement entre la ciutadania, estudiant la creació d’un espai de foment d’aquest gènere musical, indissociable de la cultura barcelonina, així com d’un festival  internacional de Rumba Catalana.

En la trobada amb els impulsors de la plataforma, Collboni ha manifestat la seva voluntat de treballar per la rumba catalana. “Vull una BCN orgullosa de les seves arrels i la Rumba Catalana és un exemple d’aquest orgull, de la tradició tradició i també un element de promoció de la ciutat  i dels seus barris”, ha manifestat.

La Plataforma Rumba Catalana Patrimoni Cultural i Immaterial de la Humanitat és un col·lectiu format per artistes, comunitat gitana de Catalunya i del nord de França, la Plataforma Nacional por los Derechos del Pueblo GitanoAPAC Rumba CatalanaMare Terra Fundació MediterràniaRed Internacional de Escritores por la TierraEMUGBA i l’Associació Carabutsí, liderada pels fills de dos dels creadors del gènere, Rosa Pubill (filla de Peret) i Amadeu Valentí (fill del Chacho).

A la trobada hi han assistit Amadeu Valentí (fill del Chacho), Sicus Carbonell (integrant de Sabor de Gràcia), Muchacho Serviole (integrant de Muchacho y los sobrinos), Manuel GabarreEmili FerreRosa i Daniel Pubill (familiars de Peret), Alba BioqueNoël Lluís Meya BovetSam Moskato (EUGBA i Carabutsí), Francisco Vargas (Vicepresident del Consell Municipal del Poble Gitano de BCN) i Ricard Valentí (Associació de Joves Gitanos de Gràcia).

Més notícies