El PSC reivindica una Barcelona que posi les dones al centre

maig 23, 2023 / Notícies, Propostes
  • Maria Eugènia Gay, Marta Villanueva i Raquel Gil posen en valor les polítiques feministes en matèria d’educació, treball i lluita contra la violència de gènere
  • El PSC celebra l’aprovació al Consell de Ministres de la Llei de representació paritaria i presencia equilibrada d’homes i dones als òrgans de decisió

Barcelona, 23/05/23

La número 2 a la candidatura del PSC Barcelona, Maria Eugènia Gay, la número 6, Marta Villanueva, i la número 10, Raquel Gil, han participat avui en l’acte “De nou feminisme, de nou Barcelona”, en el que han destacat que el PSC vol una Barcelona que posi a les dones al centre. 

Maria Eugènia Gay ha explicat que el PSC aposta per una Barcelona que garanteixi la igualtat salarial, que adapti els serveis a les necessitats de les dones; que doni oportunitats a les dones joves i grans; i una ciutat, sobre tot, lliure de violència masclista i segura per les dones. “Serem dones de govern, en un govern per les dones de la ciutat”, ha afegit.

Els socialistes són conscients que la violència masclista continua sent una a xacra per la nostra societat, per això, Gay ha subratllat que “hem de garantir una vida lliure de violència vers les dones i els seus infants, és un objectiu prioritari, perquè mentre hi hagi dones amenaçades, mentre hi hagi dones insegures, mentre hi hagi violència física i psicològica no hi haurà una democràcia plena”. I també ha insistit en reforçar l’atenció psicològica a totes les víctimes de la violència masclista i als seus fills i filles, i enfortir els Serveis d’Informació i Atenció a les Dones. 

Per altra banda, Marta Villanueva ha dit que les dones socialistes governem per “les dones joves, les mares, les dones professionals, les dones grans i també per les nenes” i ha recalcat que “les dones estem i hem de poder posar-nos al capdavant”.

Els i les socialistes treballaran la coeducació amb tots els agents educatius de la ciutat, així com la corresponsabilitat duent a terme accions formatives que trenquin amb els estereotips de gènere.

Villanueva també ha indicat que els socialistes aposten per “un nou ús del temps” i per impulsar accions que facilitin uns horaris racionals a la ciutat, la conciliació laboral i familiar,  i la corresponsabilitat de la cura entre homes i dones. 

Així mateix, la candidata número 10, Raquel Gil, ha celebrat l’aprovació al Consell de Ministres de la Llei de representació paritaria i presència equilibrada d’homes i dones als òrgans de decisió; i també ha explicat que “el 40% dels contractes de les dones han sigut indefinits, i això té molt a veure amb l’aprovació de la reforma laboral del Govern de Pedro Sánchez”

Gil ha assenyalat que el PSC vol fomentar l’ocupació femenina, però també facilitar espais a les dones que tenen fills càrrec perquè puguin desenvolupar la seva carrera professional i impulsar un model de transparència i del foment de les polítiques d’igualtat a les empreses. “Comptem amb totes i cadascuna de vosaltres per fer una Barcelona millor per a tothom, però especialment per les dones”, ha conclòs.

Més notícies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *