Collboni treballarà per fer de Barcelona capital esportiva internacional amb el Tour i el Mundial d’Atletisme

maig 25, 2023 / Notícies, Propostes
  • En relació a la cita amb les urnes de diumenge, Collboni ha recordat que “estem en els darrers metres de la cursa i anem primers”, però ha dit, “cada vot compta”. Per això ha tornat a demanar una àmplia majoria “per no tenir lligams amb ningú”
  • El candidat socialista a l’alcaldia farà de la promoció de l’esport a la ciutat una política troncal del seu mandat, amb el foment de la pràctica esportiva de base i l’atracció de competicions que projectin Barcelona al món
  • Si és escollit alcalde, Collboni farà que la figura del regidor d’Esports depengui directament de l’alcaldia com a mostra del seu compromís inequívoc amb l’esport

Barcelona, 25/05/23

Barcelona és ciutat esportiva i deu a aquesta tradició bona part de la seva projecció al món. Per això, per generar noves oportunitats per als barcelonins i barcelonines i fomentar l’orgull de ciutat, el candidat socialista a l’alcaldia, Jaume Collboni, s’ha compromès avui davant representants del sector esportiu a treballar per atreure nous esdeveniments que reforcin la capitalitat esportiva internacional de Barcelona. Ho ha fet en un acte celebrat al Club Natació Atlètic Barceloneta davant representants de diferents clubs i entitats esportives de la ciutat, que també ha comptat amb la participació del regidor d’Esports i número 5 de la candidatura del PSC, David Escudé; l’ex secretari general de l’Esport, Rafel Niubó; i la presidenta de l’Associació Esportiva Ciutat Vella, Isabel García.

Collboni es proposa així donar continuïtat a la feina desenvolupada aquest darrer mandat des de la regidoria d’Esports, en mans socialistes, que ha permès aterrar a Barcelona esdeveniments d’impacte mundial com la Copa Amèrica o fer realitat el retorn de La Vuelta a la capital catalana 61 anys després de l’última sortida de la ronda espanyola des de Barcelona. En aquest sentit, ha dit que “sense els socialistes no hauríem aconseguit la Copa Amèrica. Però ara ens cal un alcalde socialista per treure el màxim rendiment a aquest gran esdeveniment”. I en la mateixa línia ha manifestat el seu compromís perquè Barcelona tingui un gran esdeveniment esportiu a l’any que deixi, ha dit, “el llegat intangible de l’orgull de ciutat”.

Una de les fites per les quals l’alcaldable aposta per als propers anys és el Tour de França, amb els responsables del qual el propi Collboni ja ha mantingut contactes. Igualment, Collboni ha explicat que fa quatre anys que la ciutat treballa per presentar candidatura de cara a acollir una futura edició del Mundial d’Atletisme. Una aspiració que requereix d’amplis consensos i per a la qual ja s’han mantingut contactes amb la Federació Catalana d’Atletisme, la Real Federación Española de Atletismo, el Consejo Superior de Deportes i el Comité Olímpico Español. La proposta ha comptat també amb el suport del ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, que no podent assistir a l’acte ha enviat un missatge que han pogut veure tots els assistents a la cita d’aquest dijous.

En tots els casos, el candidat socialista treballa des del convenciment que els grans esdeveniment no són una finalitat en si mateixos, sinó motor de transformació i una eina al servei dels barcelonins i barcelonines. Com ho van ser els Jocs Olímpics i com ho serà, per exemple, la Copa Amèrica, que més enllà de la projecció internacional deixarà un important llegat a la ciutat amb iniciatives com Viu la Vela, el programa que permetrà que fins a 17.000 alumnes de segon i tercer d’ESO coneguin la pràctica de la vela.

I per refermar aquest compromís amb l’esport, ha anunciat que en el proper mandat la regidoria d’Esports dependrà directament de l’alcaldia.

L’esport, eina de transformació social

Collboni ha defensat que el PSC ha estat sempre el partit de l’esport a la ciutat, de les grans fites esportives i també de la promoció de la pràctica esportiva com a actiu de salut a través de la xarxa de clubs i equipaments de la ciutat. En aquest sentit, destaquen l’ampliació de beques esportives extraescolars, que en el darrer mandat s’han incrementat fins als 4M€ i que, amb Jaume Collboni a l’alcaldia, augmentaran fins als 14M€, a càrrec del Fons Ciutadà de Retorn del Turisme, per arribar a 40.000 infants i joves de 5 a 25 anys independentment de la seva condició social o econòmica. 

També ha posat en valor el Pavelló Blau, el projecte impulsat per la regidoria d’Esports per fer del litoral barceloní el gran espai per a la pràctica esportiva a la ciutat, obrint-la també al mar i als esports marítims.

I l’aposta per l’economia de l’esport, vinculada a la tecnologia, amb l’empenta definitiva al Barcelona Sports Hub i la incubadora d’empreses tecnològiques de l’anella olímpica que han de permetre situar la ciutat al capdavant del sector i crear llocs de treball de qualitat a la ciutat.

Per la seva banda, el número David Escudé ha remarcat que, gràcies als socialistes i a la seva aposta per potenciar l’esport en totes les seves vessants, avui Barcelona és una ciutat referent, però que cal que faci un pas més enllà per “jugar a la Champions de l’esport” i que està convençut que ho farà “amb Jaume Collboni com a nou alcalde”.

Més notícies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *