Collboni subvencionarà la reconversió de motos de combustió a elèctriques amb una subvenció de 600€

abril 14, 2023 / Notícies
  • L’alcaldable socialista ha participat a l’acte ‘Barcelona, la ciutat de les motos’, organitzat per l’entitat Motoristes per Barcelona
  • Collboni ampliarà també les places d’aparcament en calçada, habilitant-ne 20.000 de noves

Barcelona és una ciutat de motos, on actualment hi ha censades prop de 270.000 motos i ciclomotors, un 33% del total de vehicles a motor. Es calcula que cada dia es fan 450.000 desplaçaments en moto per una ciutat densa i amb l’espai públic limitat, fet que obliga a un ordenament que en permeti diferents usos.

Amb aquest punt de partida, el candidat socialista a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha participat aquesta tarda en la trobada organitzada per ‘Motoristes per Barcelona’, on ha defensat el seu compromís amb aquest tipus de vehicle, fortament arrelat a la ciutat, tant pel que fa al seu ús com per la tradició industrial.

Per a Collboni, “hi ha d’haver espai tant per al vianant, per al transport públic i per als vehicles, siguin motos, cotxes, bicicletes o patinets, com per a l’estacionament i la càrrega i descàrrega”. En aquest sentit, ha apuntat la moto com un element que contribueix a una mobilitat fluïda i eficient.

Cap a un model més sostenible

En la línia de preservar i potenciar alhora el paper de la moto a Barcelona, Collboni ha apuntat els eixos en què treballa de cara al proper mandat, i que passen per la creació de 20.000 noves places més d’aparcament en calçada, que se sumaran a les 84.000 actuals alliberant espai per als vianants a les voreres.

Però més enllà de la necessitat d’endreçar l’espai públic, el gran repte que afronten actualment les ciutats és la lluita contra el canvi climàtic. Per això, l’alcaldable proposa que la moto lideri la transició cap a la mobilitat elèctrica apostant pel RETROFIT, la reconversió a motor elèctric de 50.000 ciclomotors i scooters de la ciutat. Per fer efectiva aquesta iniciativa es comptaria amb un pressupost de 30M€, a raó de 600€ per vehicle, el que suposa una subvenció de gairebé el 50% del cost de la reconversió.

L’objectiu últim és facilitar la transició sense necessitat de canviar de vehicle i amb un preu assequible per a tothom, amb una mesura econòmicament eficient i socialment justa que, a més, estalviarà als motoristes 373 milions d’euros en combustible i facilitarà la reconversió de molts tallers mecànics creant uns 400 nous llocs de treball.

Més notícies