Collboni reforçarà el manteniment de l’espai públic amb un nou Pla de Manteniment als Barris

maig 19, 2023 / Notícies, Propostes
  • Amb 150 milions d’euros, el triple de la dotació actual, permetrà millorar carrers, places, escocells, escales i altres elements de l’espai públic
  • Aquesta iniciativa se suma als 300 milions que Jaume Collboni destinarà al Pla de Barris amb la tinència de Pla de Barris que encapçalarà Lluís Rabell

Barcelona, 19/05/23

Jaume Collboni ha reiterat aquesta tarda la seva voluntat de tornar el protagonisme als barris en un acte celebrat a Sant Andreu, on ha volgut deixar clar que “Barcelona no acaba als barris, comença als barris, que són el que dóna sentit a la ciutat”. El candidat socialista a l’alcaldia de Barcelona ha estat acompanyat de la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet; i els números 6 i 7 de la candidatura del PSC, Marta Villanueva i Lluís Rabell.

En aquest sentit, Collboni impulsarà un nou Pla de Manteniment als Barris per atendre les necessitats de millora de l’espai públic, com a part de l’estratègia per fer de nou de Barcelona una ciutat orgullosa i endreçada. Amb una dotació de 150M€ que triplica l’actual pressupost, s’impulsaran actuacions de millora de carrers, paviments, voreres, escales, guals, escocells i altres elements de l’espai públic mitjançant programes específics, en la línia de les grans inversions en manteniment que alcaldes socialistes com Jordi Hereu van executar per mantenir la qualitat de vida als barris.

Pel que fa al procediment d’actuació, en els primers 100 dies de mandat es crearà una base de dades amb totes les necessitats de millora que permetrà tenir un diagnòstic acurat de l’estat de l’espai públic. A més, amb l’objectiu de guanyar eficiència i agilitat en la gestió, es crearà una nova Agència de Manteniment als Barris, que treballarà en coordinació amb els districtes. 

En total, es destinarà un 15% de la inversió dels propers quatre anys al manteniment integral de l’espai públic i s’incrementaran també en un 25% els recursos en els contractes de manteniment que gestiona cada districte. Amb aquest projecte, es torna 

El nou pla de manteniment se sumarà al Pla de Barris que el futur govern de Jaume Collboni reforçarà, augmentant el seu pressupost fins als 300M€ i amb la creació de la tinència d’alcaldia de Pla de  Barris que encapçalarà Lluís Rabell. A més, es recuperarà la figura de “l’alcalde de barri”, el regidor o regidora present al territori, que sigui “un referent per als veïns i veïnes, amb capacitat d’actuar, amb una descentralització del poder i un empoderament dels districtes”, segons ha explicat el propi Collboni .

L’acte ha comptat també amb la presència de la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, per a qui “cal política útil per enfortir la democràcia, que busqui consensos per fer avançar la societat”. I fer política útil és “dignificar les institucions i és tenir un projecte polític, i això és el que té Jaume Collboni”.

Ha dit que “Barcelona és una ciutat que no accepta la resignació i portem molts anys de resignació i de frustració. Trias va governar i va subordinar Barcelona a l’independentisme. I ho tornaria a fer. I amb Colau, Barcelona no ha tingut un projecte transformador ni l’embranzida que Barcelona necessita, en una ciutat que ho té tot”. Davant això, ha reivindicat l’encert de posar el focus de les polítiques municipals als barris. “Els socialistes estem orgullosos de tota la ciutat”, ha reblat.

Un nou impuls a Sant Andreu

Des del Centre Cultural Els Catalanistes, Jaume Collboni s’ha compromès també aturar aquelles mesures que no funcionen, com el porta a porta, a fer un Sant Andreu per viure-hi i treballar, amb habitatge assequible, equipaments i noves oportunitats. Ha anunciat que donarà un nou impuls a la reurbanització del Turó de la Trinitat per fer-ho realitat un cop l’espai de la presó estigui lliure, el reforç de la xarxa d’equipaments esportius amb el CEM Espronceda, el Nou CEM Canòdrom i el futur CEM de Casernes.

També es revisarà el Pla d’Equipaments a Bon Pastor per abordar el creixement poblacional.

Més notícies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *