Collboni recuperarà la inversió dels alcaldes socialistes i destinarà 750M€ anuals als barris

maig 25, 2023 / Notícies, Propostes
 • Collboni ha explicat que aquest divendres es viurà un tancament de campanya històric amb tota la força del socialisme donant suport a Barcelona, i els presidents Pedro Sánchez i José Luis Rodríguez Zapatero
 • Jaume Collboni impulsarà una ambiciosa inversió per crear oportunitats, recuperar l’ordre, i perquè el veïns i veïnes tornin a sentir-se orgullosos de nou del seu barri i de Barcelona
 • Els socialistes proposen 210 mesures treballades des dels barris, a partir del diàleg i la participació dels consellers i conselleres de districte amb associacions veïnals, socials, culturals i esportives

Barcelona, 25/05/23

A menys de 48 hores per al tancament de la campanya d’unes eleccions transcendentals per al futur de Barcelona, Jaume Collboni ha refermat el seu compromís perquè Barcelona compti amb el millor govern i ha tornat a demanar una àmplia majoria per tenir un govern fort i sense lligams, i ha fet una crida a la mobilització tot remarcant que “Barcelona necessita una participació històrica. Que cap vot es quedi a casa. Omplim les urnes de punys, roses i esperança! A guanyar!”.

En l’acte “De nou Barcelona, de nou els barris”, a Ciutat Meridiana, l’alcaldable socialista ha explicat com, sota el mandat dels alcaldes socialistes i fruit del treball conjunt amb els moviments veïnals els barris de Barcelona, es van anar transformant i es van crear escoles bressols, casals de barris, centres esportius, biblioteques i mercats municipals per fer realitat una Barcelona on els seus veïns i veïnes poguessin desenvolupar la seva vida al seu barri.

En aquest sentit, Jaume Collboni ha anunciat que recuperarà el ritme d’inversió de l’alcalde Jordi Hereu i destinarà 750M€ anuals als barris, per crear oportunitats, per tenir barris més ordenats, més nets i més segurs, amb més oportunitats, amb habitatge assequible i feina de qualitat; barris orgullosos del que són i de formar part de la gran ciutat que és Barcelona. “La ciutat pròxima, la Barcelona dels barris és una realitat gràcies als socialistes. Però cal un alcalde i un govern que s’ho creguin. Jo seré aquest alcalde. L’alcalde de tots els barris”, ha reblat.

L’alcaldable socialista ha fet l’anunci acompanyat de la resta de candidats i candidates del PSC Barcelona, com a mostra de la seva voluntat d’estar presents a tots els barris de la ciutat. A través dels “regidors i regidores alcaldes de districte”, els socialistes recuperaran capacitat d’acció i estaran dotats de més pressupost directe, per tal de posar els barris al centre del debat de la ciutat.

En els darrers dotze anys, durant el mandat de Trias, la inversió en els barris es va quedar en 465M€, mentre que el primer mandat Colau va baixar a 460M€ i, al segon mandat, gràcies als socialistes, la inversió ha pujat als 530M€.

Amb els 750M€ d’inversió als barris, s’activaran projectes tan importants com la recuperació de 30 d’interiors d’illa en 8 anys, l’impuls a l’habitatge públic, el cobriment de la Ronda de Dalt, el pla de manteniment de l’espai públic o la finalització de la Rambla abans d’acabar el mandat.

De nou Barcelona, de nou els barris

La cohesió als barris ha estat sempre la clau de volta de la convivència a Barcelona. Però, per garantir la cohesió social, cal inversió, no només en equipaments sinó també en serveis a les persones i als col·lectius que més ho necessiten.

En aquest sentit, Collboni ha presentat el seu “contracte” amb els 73 barris de Barcelona, un compromís per fer realitat 210 actuacions i projectes territorialitzats per actuar en l’espai públic, l’habitatge, els equipaments, la mobilitat, l’accessibilitat i el manteniment. Alguns exemples són:

 • El Raval Verd a Ciutat Vella, per l’activació del verd a les places, com la Plaça dels Àngels o la plaça Terenci Moix, i la reforma l’espai dels Jardins del Doctor Fleming i la plaça de les Caramelles.
 • L’ampliació de la Biblioteca Sofia Barat traslladant-la al Taller Masriera, que també tindrà un espai associatiu, i obrirem un nou espai de gent gran als espais actuals de la biblioteca.
 • La reforma del Passeig de la Zona Franca, prioritzant el transport públic, reubicant el carril bici i millorant la connectivitat, a Sants-Montjuïc. 
 • La millora de les instal·lacions esportives, amb l’ampliació del Poliesportiu Municipal de l’Illa i el centre esportiu municipal Arístides Mailloll, a Les Corts.
 • La finalització del la reforma del carrer Balmes, a Sarrià-Sant Gervasi.
 • La Rambla Verda de Vallcarca i el desenvolupament del conjunt del pla urbanístic, a Gràcia.
 • La remodelació de la Rambla del Carmel, per millorar l’accessibilitat i incrementar els espais d’estada i joc, a Horta-Guinardó, on s’actuarà  també de forma integral amb el pla pels vianants. 
 • El pla d’ascensors al barri de Baró de Viver, a Sant Andreu per facilitar l’accessibilitat de la gent gran.
 • La nova biblioteca de Districte i l’auditori i gimnàs, a Ideal Flor a Nou Barris. 
 • A Ciutat Meridiana, la construcció de la nova escola d’adults i AVV, i l’impuls als projectes d’equipaments al parc de l’aqüeducte i de la passera amb Can Cuiàs per poder millora la connectivitat.
 • Impuls al Compromís pel Besós Maresme, a Sant Martí, amb més de 64 actuacions que inclouran el Programa de Regeneració Urbana per a la rehabilitació, fent possible que cap edifici es quedi sense suport públic per a la seva rehabilitació.

Podeu consultar el detall de les propostes del PSC Barcelona pels districtes i barris, podeu consultar la pàgina web del Programa electoral

Més notícies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *