Collboni promourà una nova ordenança del civisme amb sancions més contundents i adaptades a la realitat de Barcelona

maig 12, 2023 / Notícies, Propostes
  • La nova ordenança incrementarà les sancions per soroll, mal ús dels patinets, grafits i brutícia, reforçarà el treball comunitari com alternativa a les multes i vetllarà pel cobrament de les sancions imposades als visitants.
  • L’alcaldable socialista proposa un Pacte de ciutat per la convivència on hi estiguin representats tots els districtes, barris i agents socials i econòmics de Barcelona.
  • També es crearà una Regidoria de Civisme per vetllar pel compliment del Pacte per la convivència i coordinar-ne totes les accions.

Barcelona, 12/05/23

El candidat socialista a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha presentat avui al barri del Congrés i els Indians les seves propostes en matèria de civisme i convivència, acompanyat de la número 2 de la candidatura, Maria Eugènia Gay, i de la número 6, Marta Villanueva. Collboni ha anunciat que impulsarà un gran Pacte de ciutat per la convivència, que inclogui als districtes i barris, i proporcioni noves eines per garantir la convivència com la nova ordenança del civisme.

“L’ordre i la convivència a l’espai públic serà una de les màximes prioritats que tindré com a alcalde. Vull una Barcelona ordenada, i protegir el civisme és fonamental per fer-ho possible. La ciutadania ens demana que siguem estrictes amb els usos de l’espai públic. Fenòmens com les pintades, o els patinets que circulen per no haurien o el consum d’alcohol a la via pública s’han eliminar totalment”, ha reblat l’alcaldable del PSC Barcelona.

La nova ordenança posarà especial atenció en preservar la convivència i el civisme davant aquelles actituds incíviques més greus que degraden l’espai públic i generen conflictes de convivència amb veïns i veïnes, tot reforçant-ne la fermesa i incrementant la gravetat d’aquestes perquè les sancions (econòmiques o substitutives) siguin contundents i eficaces, i també s’introduiran alternatives de treball social a la sanció.

Concretament, la nova ordenança incidirà de forma especial en la prevenció de situacions com: el consum d’alcohol en la via pública que genera molèsties i brutícia (botellots); el soroll a l’espai públic en horari nocturn; la realització de necessitats fisiològiques al carrer; les pintades i grafits en els llocs no permesos; llençar deixalles i brutícia fora dels espais habilitats per fer-ho; la venda ambulant no autoritzada; i la mobilitat incívica i que genera inseguretat.

Unes polítiques de civisme per a la Barcelona d’avui

A més de l’impuls del Pacte per la Convivència i la presentació de la nova ordenança del civisme, un dels altres aspectes destacats de la proposta de l’alcaldable socialista és que es crearà la Regidoria de Civisme, que serà l’òrgan municipal que vetllarà per l’aplicació de les mesures de convivència i en farà seguiment, i dependrà directament de l’Àrea de Seguretat i Civisme.

D’altra banda, també es reforçaran els mecanismes per fer efectives les sancions que rebin els visitants i turistes, es treballarà perquè els Agents Cívics tinguin un paper més destacat en la implementació de les polítiques de convivència, i es potenciaran les campanyes informatives sobre els drets i les obligacions dels ciutadans i ciutadanes de Barcelona i dels i les visitants, publicant les normes que més infraccions tenen, per tal d’incorporar-les a les accions de sensibilització sobre civisme.

Pel que fa a la col·laboració institucional, s’instarà la Generalitat que proporcioni les eines, els recursos econòmics i de personal per garantir la convivència en l’espai urbà. D’altra banda es proposarà al Govern d’Espanya que reincorpori mecanismes de justícia ràpida per a actes vandàlics, tal i com es va fer durant les Olimpíades. I es treballarà amb els municipis veïns a Barcelona per disposar de patrulles compartides de guàrdies urbanes que puguin actuar de forma més efectiva en els territoris frontera.Finalment, també s’instaurarà la celebració anual del Dia del Civisme, una jornada lúdico-reivindicativa a tots els districtes de Barcelona, amb activitats de caràcter educatiu en la qual els veïns i les veïnes dels barris seran els protagonistes.

Més notícies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *