Collboni presenta el programa “Estrena mobles” amb ajuts de 1.500 euros perquè els joves puguin moblar el seu primer habitatge

maig 13, 2023 / Notícies, Propostes
  • Juntament amb el “Pla 500” de foment del lloguer i les ambicioses polítiques d’habitatge del Govern de Pedro Sánchez, aquesta mesura va encaminada a promoure l’emancipació juvenil, un dels principals reptes que té Barcelona en l’actualitat.
  • Acompanyat del Ministre d’Exteriors, Manuel Albares, Jaume Collboni ha refermat el seu compromís per fer de Barcelona una ciutat d’oportunitats per la joventut.

Barcelona, 13/05/23

Per tal d’oferir solucions a les dificultats d’accés a l’habitatge que afronten els i les joves i que Barcelona sigui una ciutat d’oportunitats on la joventut pugui desenvolupar en plenitud el seu projecte de vida, l’alcaldable socialista Jaume Collboni ha presentat el programa el programa “Estrena mobles” d’ajuts de 1.500 euros per als i les joves menors de 30 anys, que lloguin un pis per primera vegada i tinguin un contracte de 3 mesos d’antiguitat.

Collboni ha fet l’anunci en un acte amb joves de la ciutat, acompanyat del ministre d’Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares; del candidat de les Joventuts Socialistes i número 17 de la llista del PSC de Barcelona, Javier Rodríguez; la candidata número 14, Laura Millán, i la número 22, Sabrin Araibi.

L’objectiu del programa d’ajuts “Estrena Mobles” és ajudar els joves amb les despeses inicials que implica el lloguer d’un habitatge com són la compra de mobiliari o electrodomèstics. La mesura s’aplicarà en coordinació amb el comerç de proximitat, per tal que els ajuts es gastin en comerços que també ofereixin descomptes o altres avantatges.

Collboni ha explicat que l’habitatge serà la seva prioritat quan sigui alcalde “per no perdre el futur”. I ha afegit que “habitatge és parlar d’emancipació, dignitat, és parlar de com fem la nova Barcelona. Una Barcerlona on els joves puguin desenvolupar el seu projecte personal i professional”. Per això, cal facilitar-los l’emancipació “perquè marxar de casa no vulgui dir marxar de Barcelona”.

Aquesta iniciativa, que arriba en ple impuls de les polítiques d’habitatge per part del govern de Pedro Sánchez, se suma també a altres mesures del PSC Barcelona per al proper mandat que volen fomentar l’emancipació dels joves i, sobretot, que puguin fer-ho sense haver de marxar a altres ciutats. És el cas del “Pla 500”, la proposta per augmentar el parc de lloguer assequible a la ciutat través d’ajuts als petits propietaris perquè posin els seus pisos en oferta a preus accessibles per a joves i famílies de menys de 35 anys que estiguin a la llista d’espera de la borsa de lloguer d’habitatge de Barcelona.

En aquests moments, amb un salari mitjà de 1.500€, el preu mitjà de lloguer a Barcelona és de 1.084€/mensuals, fet que fa necessària una política decidida de suport al jovent.

De nou, una Barcelona d’oportunitats per als i les joves

El candidat del PSC Barcelona s’ha mostrat convençut que el 28 de maig els socialistes guanyaran les eleccions i obriran nova etapa a la ciutat, on es prioritzi donar oportunitats de feina i d’habitatge i recuperar la il·lusió i orgull de ser barcelonins i barcelonines. “Tenim a tocar que torni la Barcelona que encarna els valors progressistes, la ciutat de la tolerància, la diversitat, la igualat, que està a l’avantguarda de les conquestes socials del país. Ara, cal obrir una nova etapa marcada per les oportunitats de tenir sostre i treball i això només ho poden fer els socialistes”, ha reblat l’alcaldable socialista.

Durant l’acte, Collboni ha remarcat la destacada presència de joves en la seva candidatura, i ha mostrat el seu compromís per posar al centre de les decisions de les polítiques municipals un segment de població clau per al futur de la ciutat. De fet, la proposta del programa “Estrena Mobles” sorgeix de la primera edició l’assemblea del Fòrum Jove BCN, formada per 99 joves entre els 16 i els 29 anys, que l’any 2021 va fer una sèrie de recomanacions a l’Ajuntament de Barcelona sobre les polítiques de joventut a dur a terme a la ciutat.

Més notícies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *