Collboni impulsarà el “Pla Primera Oportunitat” de pràctiques remunerades per a joves

maig 14, 2023 / Notícies, Propostes
  • Destinarà un total de 8M€ perquè 1.400 joves facin pràctiques professionals remunerades al llarg del proper mandat i facilitar així la transició dels estudis al mercat laboral.
  • L’alcaldable socialista ha fet l’anunci en un acte a Nou Barris, al qual han assistit més de 500 persones, acompanyat del ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta.
  • Collboni s’ha referit a les últimes enquestes, que donen guanyador el PSC i ha dit que, davant els atacs de la resta de partits i el “tots contra Collboni”, ell farà una campanya positiva i propositiva “perquè ha arribat l’hora de construir Barcelona a favor de tots I no en contra de ningú”.

Barcelona, 14/05/23

La Barcelona d’oportunitats que vol construir Jaume Collboni al capdavant de l’alcaldia és la Barcelona d’oportunitats que garanteixi el futur dels i les joves. Per això, després d’haver presentat aquest dissabte el programa “Estrena Mobles” per facilitar la seva emancipació i l’accés a un primer habitatge, avui ha detallat el “Pla Primera Oportunitat” amb què el candidat socialista vol afavorir la transició dels estudis al mercat laboral.

Ho ha fet en un acte al poliesportiu de Can Dragó, a Nou Barris, acompanyat del ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, i del regidor del districte i número 11 de la candidatura del PSC a Barcelona, Xavier Marcé, i la número 12, Sara Belbeida.

En la seva intervenció, Collboni s’ha referit a les últimes enquestes, que apunten a una victòria del PSC, fet que justificaria els atacs de la resta de partits. Per això, davant aquest “tots contra Collboni”, el candidat socialista ha replicat que “a cada atac, una proposta, a cada atac una solució. Perquè ja és hora de construir Barcelona a favor de tothom i en contra de ningú”.

Oportunitats per als joves

El “Pla Primera Oportunitat” fomentarà la contractació en pràctiques durant quatre mesos de joves menors de 30 anys sense experiència laboral, a raó de 350 joves per any i amb un cost calculat de 2 milions d’euros anuals. Així, per al conjunt del mandat, la dotació pressupostària prevista és de 8 milions d’euros.

L’objectiu és facilitar la inserció laboral de joves sense experiència que tinguin un títol d’educació reglada (universat/FP) o no reglada (formació ocupacional), però també d’aquells procedents de col·lectius més vulnerables o desconnectats del sistema educatiu.

Per a Collboni “L’única opció capaç de passar pàgina a l’etapa Colau és la nostra. I ho farem com es fa la política, escoltant i dialogant, com han fet sempre els socialistes”. I ha remarcat la importància de fer de Barcelona una ciutat d’oportunitats, especialment per als joves, amb ocupació de qualitat; una ciutat on treballar, on viure i de la qual els seus habitants se’n puguin sentir orgullosos. “El meu serà un govern centrat a donar oportunitats i això vol dir habitatge i treball digne, sostre i treball. Perquè els joves que vulguin marxar de casa no hauran de marxar de Barcelona”, ha afegit.

Per això, ha recordat iniciatives com el Pla de Foment de l’Ocupació Juvenil, impulsat pel Partit Socialista durant aquest mandat o el Fòrum Jove Barcelona, del quan han sortit propostes i peticions del propi jovent de la ciutat, i que el PSC ha assumit incorporant-ne algunes al seu programa electoral, com ara el programa “Estrena Mobles” o el propi “Pla Primera Oportunitat”.

Tornar les inversions als barris

En la mateixa línia de generar oportunitats en una ciutat d’ordre, endreçada, ha destacat la justícia social com a valor dels alcaldes socialistes, que en el cas dels barris, i en concret a Nou Barris, es tradueix en més inversions, com les ajudes a la rehabilitació, el pla especial de mobilitat als barris de muntanya, el nou planejament urbanístic de Torre Baró o la cobertura de la Ronda de Dalt, un deute històric de la ciutat amb els veïns de Canyelles, Roquetes i Trinitat Nova

En l’àmbit cultural, ha posat èmfasi en la necessitat que la ciutat es retrobi amb Nou Barris. Per això s’ha compromès a fer realitat el gran centre cultural de l’IDEAL FLOR. Un equipament modern projectat per l’alcalde socialista Jordi Hereu amb la nova biblioteca de districte, auditori, espais per a desenvolupar projectes i tallers de cultura comunitària, i un espai esportiu.

El nou projecte permetrà, a més a més, disposar d’un nou aparcament públic soterrat, pacificar els entorns de l’escola Víctor Català i construir una nova plaça.

Més notícies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *