Collboni destinarà 5M€ anuals del Fons de Retorn Ciutadà del Turisme a un Bonus Cultura Senior per a majors de 65 anys

maig 17, 2023 / Notícies, Propostes
  • Amb el bonus “Cultura Senior x5”, la gent gran podrà accedir a una àmplia oferta cultural a 5€
  • També ha anunciat el manteniment com a mesura estructural del Bonus Cultura amb 3M€, per fomentar el consum cultural a la ciutat i donar suport al sector
  • La presidenta de la regió occitana, Carol Delga, ha estat present a l’acte, celebrat a l’Ideal per donar al candidat socialista a l’alcaldia

Barcelona, 17/05/23

En un acte celebrat aquest dimecres a l’Ideal Centre d’Arts Digitals, el candidat socialista a l’Alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, acompanyat del regidor d’Indústries Creatives a l’Ajuntament de Barcelona i número 11 de la candidatura del PSC, Xavier Marcé, la diputada del PSC al Parlament de Catalunya, Rocío García, i la presidenta de la regió occitana, Carol Delga, ha presentat dues de les seves propostes en matèria de cultura; unes propostes que passen per “promoure la cultura per a tothom, el que significa crear públic i fer la cultura accessible independentment de la condició econòmica o social de la ciutadania”, segons ha explicat.

Així, ha anunciat la creació d’un Bonus Cultural per a majors de 65 anys que els permeti accedir a tota mena de continguts culturals de la ciutat al preu de 5 euros per cada activitat. Una mesura que comptarà amb una partida de 5M€ anuals, que anirà a càrrec de Fons de Retorn Ciutadà del Turisme.

Durant la pandèmia, es va impulsar el Bonus Cultura, per donar suport al sector en plena crisi de la covid-19, que va suposar 2 milions d’euros. Ara, el candidat socialista, ha anunciat que es mantindrà amb un pressupost de 3 milions d’euros.

Abans, el regidor d’Indústries Creatives i número 11 de la candidatura, Xavier Marcè, ha defensat la dimensió metropolitana de la cultura i ha posat en valor la co-capital cultural i científica de Barcelona. També ha explicat que “la política cultural a les ciutats passa perquè l’ajuntament sàpiga què vol fer amb la cultura, per la seva capacitat de pacte amb el sector i per la voluntat d’explicar o fer difusió de la seva cultura al món amb un alcalde com Jaume Collboni -ha dit- que exerceixi d’ambaixador cultural”.

Més notícies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *