Collboni destinarà 200M€ a un Pla de Xoc per a la millora integral de Ciutat Vella 

maig 20, 2023 / Notícies, Propostes
  • Aquesta inversió, emmarcada en el “Pacte per Ciutat Vella”, es dedicarà a neteja, millora del manteniment de l’espai públic i recuperació del verd urbà
  • Jaume Collboni també s’ha compromés a accelerar les obres de Les Rambles per tal que finalitzin durant el proper mandat
  • També posarà en marxa una nova agència de promoció de Ciutat Vella que impulsarà la transformació urbana, cultural social i econòmica del districte

Barcelona, 20/05/23

Jaume Collboni ha mostrat el seu compromís en obrir una nova etapa a Ciutat Vella amb un nou projecte de ciutat i de districte, més endreçat i amb més oportunitats que sigui compartit amb entitats, institucions, veïns i veïnes, emprenedors i comerciants, a partir de l’acord i el consens. Ho ha fet en un acte al barri del Raval, on el candidat socialista a l’Alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha estat acompanyat del cinquè tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona i número 4 a la candidatura del PSC-Units per Avançar, Albert Batlle, el número 15, Ivan Pera, i la número 20, Ma José Arteaga.

En la seva intervenció a la Nova Escola Massana, alcaldable del PSC ha destacat la diversitat de Ciutat Vella com un actiu de Barcelona i ha dit que “compta amb tothom” amb independència del seu origen, raça o religió. Sobre les mesures a aplicar al centre de la ciutat, Collboni ha anunciat que farà de Ciutat Vella el “districte prioritari pel que fa a les inversions” en el proper mandat, per fer que “el cor de la ciutat torni a bategar amb força, per donar llum a tota la ciutat”.

En aquest sentit, ha detallat que posarà en marxa un Pla de Xoc per a la millora integral de Ciutat Vella, que estarà dotat amb 200M d’euros i tindrà una durada de 6 anys. Les prioritats d’aquest Pla de Xoc seran la neteja, la millora en el manteniment de l’espai públic i la recuperació del verd urbà. Sobre aquest darrer aspecte, en el marc del pla de recuperació de 100 hectàrees de verd urbà dels socialistes, hi destaca el “Raval verd”, el projecte que ajudarà a guanyar espais verds a Pl. dels Àngels, Pl. Joan Coromines, Pl. Terenci Moix, Pl. de les Caramelles i als jardins del Doctor Fleming.

Aquest pla de xoc s’emmarca en el “Pacte per Ciutat Vella”, la iniciativa de l’alcaldable socialista per donar un nou impuls al districte amb un nou pla estratègic de transformació social, urbana i econòmica, que compti amb tots els actors i sectors implicats, amb un lideratge ferm de l’Ajuntament i potenciant la col·laboració publicoprivada.

D’altra banda, el candidat del PSC Barcelona ha reiterat el seu compromís per accelerar les obres de Les Rambles, l’artèria principal de Ciutat Vella, per tal que finalitzin durant el proper mandat.

També ha remarcat la seva aposta per retornar als barris i als veïns i veïnes el què aporta el turisme a través del Fons de Retorn Ciutadà del Turisme, que suposarà, entre d’altres iniciatives, invertir 100M€ en climatització d’escoles, 5M€ pel bonus senior de cultura o 10M€ per l’ampliació de les beques d’esport per a joves.

Collboni també ha anunciat que posarà en marxa una nova agència de promoció de Ciutat Vella, que serà el consorci publicprivat de promoció i d’impuls del districte que liderarà aquestes noves mesures de transformació urbana, cultural social i econòmica.

Els altres projectes que impulsarà al districte de Ciutat Vella són:

  • Acabar Via Laietana, perquè sigui un nou pol econòmic de la ciutat i per generar oportunitats, llocs de treball i els veïns i veïnes s’hi quedin a viure.
  • Reforma amb consens de Ronda Sant Antoni, impulsarà una proposta basada en el de 2018, amb espai verd i que s’hi garanteixi espai per la mobilitat i el transport públic.
  • Al Gòtic, promourà un projecte de dinamització de la Plaça Vila de Madrid de la mà de l’Ateneu Barcelonès.
  • Al Casc Antic, s’hi treballarà per promoure el comerç, l’espai públic de qualitat, i l’atenció social i educativa perquè veïns i veïnes hi visquin amb seguretat i convivència, especialment a El Pou de la Figuera. 
  • A La Barceloneta, es reformarà el Parc per destinar-ho a diferents usos i per a que s’hi ubiqui el futur CAP. També invertirà en la pista poliesportiva de La Maquinista, i més serveis per a les famílies i per a la gent gran, com l’escola bressol Andrea Dòria i pisos tutelats amb centre de dia per a la gent gran a la Clínica Barceloneta.

Per la seva banda, l’actual tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat i futur regidor de Ciutat Vella, Albert Batlle, ha explicat que “no ha estat fàcil governar en les condicions en què ho hem fet, amb la pandèmia i amb alguns incidents d’ordre públic provocats per aquells que ara pretenen venir a resoldre-ho tot”. Però ha assegurat que “ho hem fet bé i per això mereixem la victòria el 28M”.

Sobre els reptes de Ciutat Vella, Batlle ha reconegut que és “un districte complex però que coneixem molt bé” i ha afegit que “cal treballar la seguretat, la principal política social. Perquè a Ciutat Vella parlar de seguretat és parlar d’habitatge, de drets de les dones, de convivència, de civisme, de lluita contra les drogues, que està a l’arrel d’una gran part dels problemes que pateix el districte”.

Finalment, Collboni s’ha adreçat “als indecisos, als que voten per primera vegada i als que recorden i enyoren la millor Barcelona” als quals ha explicat que els socialistes “som una opció de fiar. Tothom ens coneix, sap que fem, que no amaguem res”. Per això, ha fet una crida a tota la ciutadania perquè el 28M faci confiança al PSC per tornar a recuperar la millor Barcelona.

Més notícies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *