Collboni crearà el “Fons Eco” amb 20M€ en ajuts per a la compra de vehicles més sostenibles

maig 17, 2023 / Notícies, Propostes
  • L’alcaldable socialista ha presentat la seva proposta per democratitzar la transició energètica per tal que la lluita contra el canvi climàtic “no es faci contra ningú”
  • Es donaran ajudes de 2.500€ per a l’adquisició de turismes i de 3.500€ per a vehicles comercials híbrids no endollables

Barcelona, 17/05/23

Per tal de consolidar la posició de Barcelona com a ciutat capdavantera en la transició energètica i en la mobilitat sostenible, cal treballar per assolir la neutralitat d’emissions amb l’horitzó 2030. En aquest sentit, el candidat socialista Jaume Collboni ha anunciat que impulsarà la creació d’un “Fons Eco”, dotat amb 20 milions d’euros per a la substitució de turismes, vehicles comercials i furgonetes amb etiqueta groga per vehicles híbrids amb etiqueta ECO durant els pròxims 4 anys. L’objectiu, però, en paraules de Collboni, és que aquesta transició es faci “integrant tota la ciutadania, sense deixar a ningú enrere i amb una agenda verda amb cor vermell”.

En una roda de premsa a l’ACN, l’alcaldable del PSC ha explicat que aquest fons consistirà en ajudes de 2.500€ per a l’adquisició de turismes i de 3.500€ per a vehicles comercials, per passar de l’etiqueta “B” a la “eco”, amb vehicles híbrids no endollables i amb un límit de 40.000€ en el cas dels turismes.

La mesura anunciada per Collboni se suma a altres mesures estratègiques, com l’ampliació de la xarxa de punts de recàrrega elèctrica “Endolla Barcelona” i les ajudes de 600€ per vehicle per finançar prop d’un 50% del cost de reconversió per motos elèctriques i el Pla Moves que aporta l’Estat.El candidat socialista ha insistit en que qualsevol canvi ha de tenir en compte la ciutadania i ha d’incloure ajuts perquè la gent pugui sumar-s’hi. “Hem d’avançar cap a la democratització de la transició verda i que cap dels prop de 170.000 vehicles que tenen etiqueta groga se sentin exclosos. Anem per bon camí, hem de ser constants, però no podem permetre que cap persona senti que les mesures de la lluita contra el canvi climàtic van contra elles”, ha afegit.

Més notícies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *