Collboni anuncia un conjunt de mesures per impulsar les professions tecnològiques i científiques de fins a 2.000 dones l’any

març 3, 2023 / Notícies, Propostes
  • L’alcaldable socialista ha presentat el Pacte per la Igualtat Laboral en el Sector Tecnològic, amb què treballarà per aconseguir la paritat en aquest àmbit a la ciutat i reduir alhora la bretxa salarial
  • S’ha previst un pressupost de 15,5 milions d’euros per dur a termes diferents programes de formació, incubació de projectes o promoció de llocs de treball STEAM, així com la creació d’un equipament de referència
  • Collboni ha fet l’anunci en el marc de l’acte amb què el PSC ha commemorat avui el Dia Internacional de la Dona

El candidat socialista a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha presentat avui el Pacte per la Igualtat Laboral en el Sector Tecnològic, un conjunt de mesures per promocionar el talent femení en sectors productius punters i reduir la bretxa salarial amb ajuts a la formació i creació de nous llocs de treball. Collboni ha avançat així una nova proposta del seu programa electoral, que comptarà amb una dotació de 15,5 milions d’euros per arribar a fins a 2.000 dones l’any.

El pacte persegueix assolir i consolidar una presència del 50% de dones en els àmbits científic i tecnològic, actualment per sota del 30%, per tal que dels 120.000 llocs de treball amb què es calcula comptarà el sector STEAM a Barcelona d’aquí a cinc anys, 60.000 els ocupin dones. 

Així, la proposta en concreta en mesures com la concessió de beques de 5.000 € per a dones que cursin estudis universitaris de l’àmbit científic i tecnològic, a raó de 100 beques l’any; 200 ajuts anuals de 1.500€ per impulsar els programes de Formació Professional STEAM; programes de reskilling i de millores competencials específics per a dones; programes de mentoring o ajuts per cursar Masters.

A banda, en l’àmbit de l’emprenedoria es crearan una incubadora per a projectes STEAM, un Fons d’Inversió o una línia de subvencions específica, entre d’altres mesures. Finalment, pel que fa a la vessant ocupacional, s’impulsarà la contractació de fins a 300 dones a través d’un CREAFEINA específic, es promouran plans d’igualtat a les empreses i es desenvoluparan projectes de mentoring per evitar l’abandonament.

Com a catalitzador de totes aquestes iniciatives, el Pacte inclou la creació d’un nou equipament, L’Espai + Dones, per a la incubació de projectes i la formació, que sigui a la vegada un espai de referència per a totes les dones de la ciutat.

Collboni ha explicat que per fer executar el Pacte es comptarà amb un pressupost de 15,5 milions d’euros en els propers quatre anys, el que suposa multiplicar per més de 6 els recursos ordinaris que s’hi han destinat fins ara per accelerar les professions STEAM entre les dones. Es calcula, a més, que amb aquest projecte 1.300 barcelonines a l’any rebran una beca per estudiar i formar-se, 300 més tindran un contracte de feina en el sector cada any i tiraran endavant 50 noves empreses liderades per dones a la ciutat amb una previsió d’ocupació de 300 persones més.

En la seva intervenció Collboni ha posat en valor “la capacitat de les regidores i alcaldesses socialistes per traduir el feminisme en fets, polítiques i actuacions reals que ens fan avançar de veritat cap a la igualtat i la justicia a favor de les dones”. En aquesta línia, ha manifestat la seva voluntat de “convertir Barcelona en la capital femenina de la tecnología i esdevenir líders en igualtat”, continuant el camí ja emprès amb mesures com la reserva del 40% de places d’agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona per a dones.

Collboni ha presentat el Pacte per la Igualtat Laboral en el Sector Tecnològic en el marc de l’acte de commemoració del Dia Internacional de la Dona, celebrat a la seu del PSC. A banda de l’alcaldable per Barcelona, hi han intervingut alcaldesses i candidates socialistes i també el primer secretari del PSC i cap de l’Oposició, Salvador Illa; la viceprimera secretària de Millora de l’Autogovern i Programes del PSC i presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet; i la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez.

Més notícies