Collboni anuncia la reforma de la Rambla del Carmel

març 11, 2023 / Notícies, Propostes
  • El candidat socialista a l’alcaldia emmarca la proposta en l’impuls de les actuacions que durà a terme amb el reforç del Pla de Barris, que passarà de 150 a 300M€ 
  • Collboni ha avançat el projecte de reforma en un acte celebrat aquest dissabte al barri del Carmel

El candidat socialista a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat avui la reforma de la Rambla del Carmel en el proper mandat per posar al dia aquest espai neuràlgic del barri i dotar-lo de tots els usos que la ciutadania necessita. Collboni ha avançat la proposta, com a part del seu programa electoral, en un acte en què ha estat acompanyat del primer secretari del PSC, Salvador Illa, i al qual han assistit molts veïns i veïnes del barri.

El projecte de reforma en el qual s’està treballant contempla la creació de cinc grans espais, des del balcó a la boca nord: els jardins, la plaça Dante, la rambla-mercat, l’arena esportiva i cultural, i el turó amb nous jocs i una gran font. L’objectiu és potenciar la rambla com a espai verd, que garanteixi l’accessibilitat universal i que esdevingui un eix vertebrador de la comunicació entre els barris d’Horta i el Carmel. També ha de servir per millorar la connexió entre dos equipaments sanitaris de referència a la ciutat com són els hospitals de la Vall d’Hebron i Sant Pau.

La nova Rambla comportarà també un un increment de l’espai públic en un barri altament densificat, una millora de l’impacte ambiental (acústic i de qualitat de l’aire) i també de les gestió de les aigües freàtiques gràcies a l’execució d’un nou col·lector.

Collboni ha destacat la necessitat de reforma de la Rambla, “una conquesta dels veïns i veïnes del Carmel que amb la seva lluita han dignificat el barri per construit el futur” i ha posat l’accent en el compromís socialista amb el conjunt de la ciutat. “Barcelona és molt més que l’Eixample, i l’Eixample és molt més que les voreres amples que estan fent a Consell de Cent. Barcelona és la suma dels seus 73 barris i tots s’han de poder aprofitar de la prosperitat de la ciutat, sense crear barris de primera i de segona”.

Més dotació per al Pla de Barris

En aquest sentit, ha recordat que, si és investit alcalde, doblarà els recursos destinats al Pla de Barris, dels 150M€ actuals fins a 300M€, amb propostes concretes que donin resposta a les demandes del territori i que transformin realment la vida als barris.

Per reforçar aquest compromís, el nou govern comptarà amb una tinència d’alcaldia de Pla de Barris i Participació, amb Lluís Rabell al capdavant, que impulsarà un programa ambiciós de transformació d’aquelles àrees de la ciutat que més ho necessiten. 

Més notícies