Collboni anuncia la creació de la ‘Renda BCN’, un ajut per a les persones amb menys recursos

febrer 23, 2023 / Notícies, Propostes
  • El candidat a l’alcaldia de Barcelona ha fet l’anunci de la proposta en el marc de la trobada que ha mantingut amb el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivà, per parlar del futur de la gent gran a la ciutat
  • La mesura, complementària a l’IMV, tindrà una dotació de 40 milions d’euros anuals i arribarà a 25.500 persones

El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat aquest matí la creació de la Renda BCN, un ajut directe per a persones en situació de vulnerabilitat per compensar el diferencial del cost de la vida a la ciutat. La mesura s’emmarca en les propostes de campanya del PSC i està plantejada com una política complementària a l’Ingrés Mínim Vital(IMV) i la Renda Garantida de Ciutadania (RGD) que, en cap cas, serà excloent de cap altre ajut vigent a Barcelona. L’anunci l’ha fet en el marc de la trobada que ha mantingut amb el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivà, per parlar del futur de la gent gran.

La Renda BCN tindrà una dotació de 40 milions d’euros, un 1,11% del pressupost municipal i es calcula que se’n podran beneficiar fins a 25.500 persones, el que suposaria un ingrés extra de 1.096€ anuals per a una família monoparental amb dos menors a càrrec o gairebé 1.500€ anuals per a una família formada per dos adults amb dos menors. 

L’objectiu de la mesura és compensar de manera ordenada el diferencial del cost de vida a Barcelona, actualment fixat per l’AMB en el 10,2%, amb un ingrés de caràcter general si s’acredita el cobrament de l’IMV i antiguitat al padró amb domicili conegut. Per descarregar d’activitat burocràtica els i les treballadores socials, s’ha previst que la tramitació es pugui fer de manera automàtica a les Oficines d’Atenció al Ciutadà (OAC). D’aquesta família, les famílies guanyaran en autonomia assistencial i els serveis socials es podran dedicar a les persones i col·lectius en situació de més vulnerabilitat, oferint-los una atenció més individualitzada i sostinguda en el temps.

Jaume Collboni ha refermat la seva voluntat d’obrir una nova etapa i “sumar la capacitat d’innovació que el PSC ja ha impulsat a l’Ajuntament a les polítiques socials líders de Pedro Sánchez per fer que viure a la nostra ciutat sigui una oportunitat per a tothom i no un greuge per a ningú”. Collboni ha posat en valor la feina feta en l’àmbit econòmic en el si del govern municipal, “una feina basada en l’aposta pel creixement econòmic per generar prosperitat i, sense la qual, no hagués estat possible que Barcelona sigui actualment la capital d’Espanya amb més inversió social”.(Càlcul realitzat en base a dades de l’INE)

Les persones, al centre de les polítiques del PSC

El candidat a l’alcaldia de Barcelona ha anunciat la seva proposta de Renda BCN en el transcurs del diàleg que aquest matí ha mantingut amb el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivà, a la seu de la Federació del PSC Barcelona. La trobada, sota el títol ‘Obrim una nova etapa: pel futur de la gent gran a Barcelona’, ha servit per fer repàs de les mesures impulsades des del PSC a l’Ajuntament de Barcelona per millorar la qualitat de vida de les persones grans, com ara l’Estratègia Municipal contra la Soledat o les eines de lluita contra la desatenció financera, entre moltes altres.

Més notícies