Collboni exigeix a la Generalitat de Catalunya 276 milions d’euros per construir 2.300 habitatges protegits nous a Barcelona

maig 6, 2023 / Notícies
 • El candidat del PSC traslladarà la petició al president de la Generalitat si és escollit alcalde en una trobada institucional, una de les primeres accions que impulsarà durant els primers cent dies de mandat.
 • Collboni també posarà en marxa un pla de xoc per a la neteja i l’actualització de l’ordenança civisme.
 • El programa electoral del PSC de Barcelona és un programa rigorós, realista, il·lusionant i ambiciós, amb noves idees, i que inclou 450 mesures per posar en marxa la ciutat oferint solucions als reptes d’avui i amb l’horitzó posat en l’any 2030.
 • També s’estrena la web de campanya https://jaumecollboni.cat/, on es podrà consultar el detall de les propostes presentades.

En el marc de l’acte de presentació del programa electoral del PSC Barcelona, el candidat socialista a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha desgranat aquest dissabte els principals eixos d’actuació per als propers quatre anys, així com els compromisos i les mesures que portarà a terme durant els cent primers dies de mandat si és elegit alcalde. Ho ha fet acompanyat pels membres de la candidatura Ma Eugènia Gay, Laia Bonet, Marta Villanueva, Jordi Valls i Javier Rodríguez, a l’Edifici del Rellotge, a l’Escola Industrial.

“Les 450 mesures recollides en aquest programa electoral contemplen el bo i millor del model i l’acció política dels alcaldes socialistes per projectar-la al futur que comença el 28 de maig. Però el programa és molt més que un compromís. És una visió, una manera d’entendre i viure Barcelona. I és, sobretot, una invitació a fer-ho plegats. Barcelona ho té tot, tan sols necessita un nou alcalde que el faci realitat”, ha explicat l’alcaldable socialista.

Pel que fa als cent primers dies del nou mandat, Collboni ha anunciat que la seva primera visita serà a una escola i a una residència de gent gran, i tindrà com a objectiu visibilitzar que l’orgull de la ciutat és cuidar de les persones.

L’habitatge, prioritari

Pel que fa a l’agenda institucional, la primera trobada serà una reunió amb el Govern d’Espanya, per posar en marxa l’Agenda Barcelona perquè la ciutat torni a ser motor de l’economia d’Espanya, lideri la seva projecció internacional i per potenciar la ciutat com a capital cultural d’Iberoamèrica. També demanarà una trobada amb el president de la Generalitat a qui traslladarà les demandes de la ciutat, focalitzades en la seguretat i l’habitatge: “Volem que Barcelona sigui la primera ciutat en aplicar la nova Llei d’Habitatge del Govern d’Espanya. Demanarem al Govern de la Generalitat que, de les 10.000 vivendes protegides previstes, 2.300 estiguin destinades a Barcelona, o que ens transfereixin els 276M€ equivalents al cost d’aquests pisos per fer-los nosaltres. També volem una ciutat segura. Per això exigiré el desplegament dels 600 Mossos compromesos en l’acord de pressupostos de la Generalitat abans de finals d’aquest any”, ha reblat el candidat socialista. D’igual manera, proposarà l’activació d’una comissió per impulsar un acord institucional i científic, de la mà de la societat civil, per realitzar un debat rigorós sobre l’ampliació de l’aeroport.

En la seva intervenció, Collboni també ha concretat la que serà la seva primera mesura: la posada en marxa d’un Pla de Xoc per millorar la neteja a la ciutat, que inclourà la creació d’una Brigada d’Actuació Ràpida, garantia de resposta en menys de 24 hores a les comunicacions urgents dels veïns i veïnes, i una primera reunió urgent amb les empreses que presten el servei per exigir i garantir una millor neteja.

A més, ha explicat quina serà la primera ordenança que proposarà com a nou alcalde de la ciutat: l’actualització de l’ordenança del civisme perquè que s’apliqui a través de la prevenció, l’educació i una millor comunicació amb la ciutadania. La nova ordenança del civisme també inclourà aspectes de mobilitat i neteja que actualment s’aborden des d’altres ordenances, així com la revisió del model de sancions perquè siguin més educatives i substitutives de les econòmiques i que les activitats educatives vinculades a les sancions reverteixin en el barri.

Finalment, en matèria d’urbanisme, Collboni ha anunciat l’enderrocament del mur de la Model en el marc del Pla Verdx10, que ampliarà fins a 100 les hectàrees de verd de la ciutat.

Aquestes mesures formen part del programa electoral que els socialistes de Barcelona han presentat avui i que inclou 450 accions per construir una Barcelona per viure-hi, d’oportunitats per a tothom, amb salaris dignes i habitatge, ordenada, amb seguretat a tots els barris, una ciutat neta i cuidada i orgullosa de cuidar a la seva gent i projectar-se al món. Per vetllar pel compliment d’aquest programa, Collboni ha anunciat també la constitució d’un Consell Ciutadà, format per 100 persones de la ciutat, encarregades de fer-ne el seguiment.

D’altra banda, avui s’ha activat el nou web de campanya de l’alcaldable socialista https://jaumecollboni.cat/, on es podrà consultar el detall del programa electoral del PSC Barcelona per a les eleccions del 28 de maig.

Compromís #AlcaldeCollboni 100 dies

Aquests són els primers compromisos que portarà a terme Jaume Collboni durant els primers cents dies del seu mandat:

Una Barcelona Orgullosa. Per una ciutat que pensi en gran, aprofiti tot el seu potencial i sigui referent mundial del progrés

 1. Primera visita institucional. Escola i residència de persones grans.
 2. Primera trobada Institucional. Impulsar l’Agenda Barcelona amb el Govern d’Espanya.
 3. Infraestructures. Impulsar un acord institucional i científic sobre l’ampliació de
  l’aeroport.
 4. Urbanisme. Enderrocar el mur de la Model en el marc del Pla Verd Barcelona, amb 100
  hectàrees de verd.
 5. Feminisme. Posar en marxa el programa Crea Feina STEAM per contractar dones en el
  sector digital.
 6. Barris. Reforçar el Pla de Barris doblant-ne el pressupost per recuperar les inversions a
  tots els barris de la ciutat.
 7. Projecció Internacional. Presentar la candidatura de Barcelona per ser “ciutat
  convidada” en la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara (Mèxic).
 8. Primers viatges internacionals. Brussel·les, reunió amb la Comissió Europea per explicar la seva agenda política; i Boston, per conèixer el model d’aeroport
  intercontinental i el model econòmic basat en el talent.

Una Barcelona d’oportunitats. Per una ciutat per viure-hi amb habitatge més assequible i llocs de treball amb salaris dignes

 1. Habitatge. Posar en marxa del “Pla 500” pel lloguer assequible, amb la signatura del Decret que determina el mecanisme d’acord amb els propietaris i ajuts als llogaters.
 2. Social. Posar en marxa la “Renda Barcelona”, aprovant els primers ajuts a les famílies
  en situació de vulnerabilitat.
 3. Mobilitat. Programa d’Ajuts per a la electrificació de motos i ampliació del projecte
  Endolla.
 4. Economia. Aprovació del projecte normatiu per a la modificació de les Ordenances
  Fiscals per a empreses digitals i innovadores.
 5. Economia. Posar en marxa el programa “Crea Doctors” perquè les empreses que
  apostin per la innovació puguin contractar Doctors.
 6. Àmbit metropolità. Convocatòria del Consell d’Alcaldes Metropolitans, per abordar els
  reptes compartits i posar les bases del Pacte Metropolità d’Infraestructures.
 7. Esport. Convocatòria d’ajuts per fer esport, que incrementarem perquè arribin a més famílies.

Una Barcelona Ordenada. Perquè la seguretat, el civisme, la neteja i l’aplicació del sentit comú a l’urbanisme siguin el més important per a l’Ajuntament.

 1. Civisme. Aprovar el projecte normatiu per a la modificació de l’Ordenança de Convivència.
 2. Sequera. Aprovar un Pla de millora i prevenció de la xarxa de subministrament d’aigua potable i reg per tal de reduir les pèrdues d’aigua.
 3. Neteja. Posar en marxa el Pla de Xoc per garantir la millora de la neteja de la ciutat, millorant el canal de comunicació veïnal per donar resposta en 24 hores a les necessitats més urgents de la neteja. l convocarem una reunió urgent amb les empreses concessionàries.
 4. Primera reunió amb la Generalitat. Exigir a la Generalitat el desplegament dels 600 mossos abans de finals del 2023, i que dels 10.000 habitatges protegits previstos, 2.300 habitatges estiguin destinats a Barcelona, o que transfereixin els 276M€ equivalents a aquests pisos.
 5. Mobilitat. Posar en marxa un programa d’avaluació d’actuacions urbanístiques per analitzar l’impacte en la mobilitat del carril bus de Via Augusta i dels Eixos Verds.

Més notícies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *